Ontwikkeladvies

NB: Het is helaas op dit moment niet meer mogelijk het Loopbaan- / Ontwikkeladvies aan te bieden binnen de subsidieregeling. Er was een overweldigend aantal aanmeldingen en het subsidieplafond is binnen 24 uur na openstelling bereikt. Een “gratis” traject behoort op dit moment dus niet meer tot de mogelijkheden. Natuurlijk ga ik graag met je in gesprek wat er wèl kan. Neem vrijblijvend contact met me op.

Gesubsidieerd vanuit de regeling NL leert door. Gratis dus, voor jou!

“Zit ik nog wel op mijn plek in mijn huidige baan? Wat geeft mij nu echt energie? Wat zijn de kwaliteiten van waaruit ik wil werken? Kan ik in mijn huidige baan dingen aanpassen? En als ik “iets anders” zou willen onderzoeken om met energie aan het werk te blijven, waar moet ik dan beginnen?”
“Ik wil of moet op zoek naar een andere baan. Wat past bij mij en waar liggen mijn kansen? Wat kan in doen om mijn kansen op een goede nieuwe baan te vergroten? Moet ik me ook op andere functies oriënteren? Of op een andere manier solliciteren?”
“Ik ben nu al een tijd op zoek naar nieuw werk. Helaas is het me nog niet gelukt om nieuw werk te vinden. Kan ik wat doen om mijn kansen op nieuw werk te vergroten en zo ja, wat?”
“Mijn werk als ZZP’er of flexkracht is gestopt. Er lijkt geen vraag meer te zijn naar wat ik deed. Ik zal misschien iets anders moeten gaan doen of zoeken. Maar hoe pak ik dat aan?”

Herken je deze vragen? Ik kan nog veel meer vragen bedenken die jou een reden geven om vrijblijvend in gesprek te gaan met een loopbaancoach.
En helemaal nu, nu het gratis is! Ik ga graag met je in gesprek. Neem vrijblijvend contact met me op!

ONTWIKKELADVIES, NL LEERT DOOR

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft, nadat de eerste 22.000 beschikbare ontwikkeladviezen per 1 augustus 2020 binnen een maand “op” waren, per 1 december 2020 opnieuw budget beschikbaar gesteld voor Ontwikkeladviezen -vanuit de regeling “NL leert door”.

Het ontwikkeladvies mag je zien als een soort “loopbaan APK”. Het draagt bij aan bewustwording in je loopbaan en inzicht in zaken als: hoe zit je in je huidige werk zit en wat is je arbeidsmarktwaarde, wat kun je doen om duurzaam en energiek aan het werk te blijven, waar ligt jouw kracht, zijn er andere opties voor jou, wat zou je daar in kunnen onderzoeken of doen?
Jij staat aan het roer: jij maakt je vragen en doelen zo groot of zo klein als je zelf wilt. We bieden maatwerk, binnen het format van de subsidie regeling: een arbeidsmarktscan die jou heel concreet inzicht geeft in jouw actuele arbeidsmarktwaarde / positie èn drijfveren en talenten mèt inzichtelijk rapport, en vier coachgesprekken met een geregistreerde loopbaancoach.

Peltzer Loopbaanadvies vraagt subsidie aan voor het traject bij het Ministerie SZW; jij hoeft hiervoor dus niets te betalen òf te regelen!

Voor wie
Voor iedereen: alle werkenden (waaronder ook flexwerkers en zelfstandig ondernemers) èn niet werkenden. Je moet wel ouder dan 18 jaar zijn èn de AOW leeftijd nog niet hebben bereikt.

Wat en hoe
In vier coachgesprekken en de online arbeidsmarktscan bieden we zo veel als mogelijk maatwerk, maar komen in ieder geval aan bod:
• Situatieschets
• Arbeidsmarktscan: inzicht en bewustwording van jouw situatie en toekomstperspectieven
• Persoonsprofiel; waaronder drijfveren, competenties, kwaliteiten en vaardigheden
• Jouw randvoorwaarden ten aanzien van werk (arbeidsuren, reistijd, financiën, etc)
• Toekomstoriëntatie en welke vervolgstappen je kunt maken voor je verdere oriëntatie op- of realisatie van jouw passende, duurzame loopbaanperspectief

De coachgesprekken vinden plaats op kantoor van Peltzer Loopbaanadvies in Breda (goed bereikbaar met OV en gratis parkeren), als de situatie rondom Covid19 dat toestaat. We houden daarbij goed rekening met de RIVM richtlijnen. Wanneer de actuele situatie en de RIVM richtlijnen daarom vragen, zullen de coachgesprekken enkel online plaatsvinden.
Als je de coachgesprekken sowieso liever via videobellen doet, kan dat ook.

Resultaat
Na afloop van het traject ben jij je bewust van jouw drijfveren, kwaliteiten en vaardigheden. Je hebt een goede indicatie van je huidige arbeidsmarktwaarde en wat je aan vervolgstappen kunt nemen (concrete richtingen voor verder onderzoek, acties of opleiding) om duurzaam aan het werk te blijven.
Deze informatie vangen we voor jou in een gespreksverslag en een actie-/ ontwikkelplan, wat je richting kan geven nà het coachtraject.
Je kijkt hopelijk ook terug op prettige gesprekken, die je geïnspireerd hebben, waar je je veilig hebt gevoeld en waar je tussendoor ook af en toe flink gelachen hebt. Want ook dat vinden we belangrijk!

Meer informatie
Wil je meer lezen over gratis loopbaan- / ontwikkeladvies en NL leert door? Kijk dan op de volgende links:
Hoe werkt Nederland
Staatscourant, Ontwikkeladvies NL leert door

Aanmelden / Vragen
Wil je je aanmelden? Heb je nog vragen? Je kunt contact met mij opnemen door te bellen of te mailen. Ik neem binnen twee werkdagen contact met je op om je vragen te beantwoorden en / of je aanmelding samen verder te verzorgen.

Interessant voor werkgevers?
Ook voor werkgevers is dit een interessante regeling. Gemotiveerde medewerkers die met de juiste motivatie op de juiste plaats zitten, hun talenten benutten en regie voelen en pakken voor hun loopbaan, zijn een belangrijke factor voor gezonde en succesvolle organisaties. Loopbaanbegeleiding en coaching helpt daarbij.
Ik wil daarom nadrukkelijk juist ook werkgevers uitnodigen om medewerkers te wijzen op deze mooie kans en medewerkers daarin misschien zelfs te faciliteren. Dat kan door bijvoorbeeld de medewerker met een (gedeelte) van de benodigde tijdsinvestering tegemoet te komen.
De inhoud en uitkomsten van het ontwikkeladvies zijn eigendom van de medewerker en worden niet door Peltzer Loopbaanadvies gedeeld.
Wilt u meer informatie? Neem gerust contact met mij op; ik denk graag met u mee.