Solliciteren / Netwerken

Heb je je zoekprofiel helder en heb je alleen nog behoefte aan een professionele partner bij het betreden en bewerken van de arbeidsmarkt? Iemand met kennis van de arbeidsmarkt en de actuele werkwijze waar het solliciteren en netwerken betreft? Iemand die samen met jou je sollicitatie- en netwerkvaardigheden checkt? Iemand die heel praktisch helpt met je CV, je LinkedIn profiel, je motivatiebrief? Maar die je ook leert het zelf te doen, op een manier die bij jou past?
Dan is Sollicitatie-en netwerk coaching iets voor jou!

TRAJECT SOLLICITATIE- EN NETWERK COACHING

Het doel van dit coaching traject is om jou uit te rusten met die tools die jij nodig hebt om op succesvolle wijze de arbeidsmarkt te betreden en te bewerken. Solliciteren en netwerken, in jouw zoektocht naar die nieuwe baan!
Daarbij zoeken we samen naar die manier van solliciteren en netwerken die het beste bij jou past. Alleen dan kun je je overtuigend presenteren.

In de individuele bijeenkomsten Sollicitatie- en netwerk coaching komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Checken / opstellen van een concreet zoekprofiel wat richting geeft in het solliciteren
 • Verschillende zoek- en sollicitatiemethodes
 • Een CV om trots op te zijn (èn een kort profiel)
 • Social media / LinkedIn profiel
 • Vacature analyse
 • Een overtuigende motivatiebrief
 • Presentatie en gesprekken voeren
 • STARR methodiek
 • Elevator Pitch
 • Netwerken; hoe doe je dat?
 • Online / video solliciteren

Het traject kan volledig op jouw wensen worden afgestemd.

N.B: Het vertrekpunt in dit traject is jouw zoekprofiel; je weet wat je wilt, waarom je dat wilt en wat je daarvoor meebrengt. Dit is de basis en geeft je richting in het solliciteren en netwerken. Heb je voor je zoekprofiel toch eerst nog behoefte aan professionele ondersteuning? Dan is misschien eerst het traject Loopbaanadvies iets voor jou (zie PROGRAMMA’S ; Loopbaanadvies).

Het traject Sollicitatie- en netwerk coaching bestaat minimaal uit zes individuele bijeenkomsten van 1,5 uur. Deze bijeenkomsten worden in onderling overleg ingepland, maar in ieder geval binnen de periode van maximaal een half jaar. Je krijgt tussen de bijeenkomsten naslagmateriaal en opdrachten.
De investering bedraagt vanaf € 1.500,- (exclusief BTW).

GEEN VOLLEDIG BEGELEIDINGSTRAJECT, MAAR EEN KORTE COACHVRAAG SOLLICITEREN- EN NETWERKEN?

Heb je meer behoefte aan korte coaching op één van de bovenstaande sollicitatie- en netwerk onderwerpen? Dat behoort dat uiteraard ook tot de mogelijkheden; ik help je graag!

Je kunt bijvoorbeeld bij mij terecht voor een Curriculum Vitae of LinkedIn check, voor een heel eigen en onderscheidend CV of profiel waar je trots op kunt zijn. In één of twee gesprekken geef ik je feedback op inhoud en layout, laat ik je zien waar recruiters en werkgevers opletten, Hoe je meer kans maakt gevonden of uitgenodigd te worden, hoe je je CV op een vacature kunt toespitsen en inspireer ik je met voorbeelden en ideeën.

Of misschien heb je behoefte om eens samen in een individuele bijeenkomst een sollicitatiebrief te schrijven op een vacature waar je enthousiast over bent? Of juist om dat sollicitatiegesprek samen voor te bereiden of te oefenen? Wellicht heb je voor de eerste keer een uitnodiging voor een video sollicitatiegesprek gekregen en wil je weten hoe je dat voorbereid en waar je op moet letten? Wil je met een professional werken aan je elevator pitch?

Neem contact met me op met jouw sollicitatie- of netwerkvraag en ik doe je graag een vrijblijvend maatwerkvoorstel.