Visie

Peltzer Loopbaanadvies wil bijdragen aan een ‘wereld van werk’ waarin mensen doen wat ze het beste kunnen, waar ze zich op hun plaats voelen en hun talenten kunnen inzetten.

Werk is voor velen een belangrijk onderdeel van ons leven. Werk geeft inkomen, structuur, de mogelijkheid om jezelf te leren kennen, om jezelf uit te dagen, om samen te werken en te leren. Werk geeft je een plaats in de samenleving waar je van betekenis bent.
Werk kan ons beperken én laten groeien, werk is iets dat moet én iets dat een mens van nature vanzelf doet, werk geeft vrijheid én grenzen, werk hoort bij de mens als eten en drinken.
Ik besef dat werk nooit alleen maar leuk kan zijn, maar ik weet ook hoeveel voldoening werk kan geven.

Maatwerk!

De basis in ieder adviestraject ben JIJ zelf met jouw begeleidingsvraag en persoonlijkheid: vaardigheden, eigenschappen, talenten, wensen en dromen. Jij hebt zelf alles al in huis. Het is vaak een zaak van “opschudden” en de juiste vragen stellen. Ik luister, observeer, spiegel, confronteer, complementeer en complimenteer. Een professioneel partnerschap in de zoektocht naar nieuwe energie, nieuwe perspectieven of nieuw werk.

Waar het netwerken en solliciteren betreft is “leer het mij zelf doen” mijn leidraad. Vanzelfsprekend kun je naast praktische tools, rekenen op mijn kennis van- en netwerk in de arbeidsmarkt. Ik loop met je op tijdens je denk- en besluitvormingsproces en de realisatie van je loopbaanplan. Ik stel de juiste vragen op het juiste moment en spiegel of confronteer waar nodig. Ik moedig je aan en sta naast je met mijn expertise van dit soort processen en van de arbeidsmarkt.

Mijn begeleiding kenmerkt zich door oprechte aandacht en betrokkenheid en de ruimte die ik laat voor het proces bij jou. We kijken daarbij vooral naar wat werkt en wat jij nodig hebt om zelf, vanuit jouw motivatie, de eerste kleine maar concrete stappen te maken. Zo kom je vanuit je eigen kracht tot je eigen oplossingen.
Ik werk het liefst vanuit de verbinding, met oog voor de bredere context, samen naar resultaten toe. De aanpak is steeds maatwerk en toegesneden op jou en jouw situatie, maar laat zich altijd kenmerken door een oplossingsgerichte, empathische en pragmatische benadering en een rotsvast vertrouwen.

Tot slot, hecht ik er aan dat jij met zin naar onze gesprekken komt en met energie vertrekt, omdat je onze gesprekken – ondanks dat ze soms stevig zijn- als plezierig en inspirerend ervaart, jij weer werkelijk verder kunt èn we af en toe ook hartelijk kunnen lachen.

Uitgangspunten

• Plezier in werk draagt bij aan een goed leven.
• Succes is bovenal doen wat je het liefste doet.
• Jezelf verbeteren is goed, maar vergeet niet waar je van nature al goed in bent.
• Je kunt niet ècht goed worden in iets wat je niet leuk vindt.
• Je hebt geen invloed op hoe de wind staat. Wel op hoe je zeilen staan.
• Zorg dat je altijd zelf aan het stuur blijft van je eigen loopbaan.
• Maak plannen voor morgen, maar vergeet niet vandaag te leven.
• Blijf vooral jezelf. Er zijn al zoveel anderen!