Loopbaanadvies

“Mijn werk is de afgelopen jaren erg veranderd, waardoor mijn huidige rol mij eigenlijk helemaal niet meer past. Wat past er wel bij mij en kan ik daar werk in vinden?”
“Mijn loopbaan is tot nu toe eigenlijk vooral als vanzelf verlopen. Ik wil nu goed nadenken wat ik vanaf hier wil en onderzoeken hoe daar te komen.”
“Iedereen heeft het over duurzame inzetbaarheid. Ik heb eigenlijk nog nooit over mijn werk nagedacht op die manier. Ik weet ook niet goed hoe ik dat aanpak; waar begin ik? ”
“Mijn huidige werkzaamheden zijn straks geen optie meer voor mij. Wat voor werk wil èn kan ik nu gaan doen?”

Herken je dit?
Wanneer heb jij je voor het laatst afgevraagd wat je echt plezier brengt in werk? Sta jij in je kracht omdat jouw werk aansluit bij jouw kwaliteiten, waarden en drijfveren? Werk dat echt bij je past, geeft steeds weer voldoening en energie. Ben jij je bewust van wat je hierin nodig hebt om duurzaam inzetbaar te blijven?
Wil je aan de slag met jouw volgende stap in je loopbaan? Wil je meer inzicht in jezelf en wat bij jou past? Wil je bewuste keuzes maken in je loopbaan en deze ook kunnen omzetten in concrete acties?
Dan is een loopbaanadvies traject iets voor jou.

LOOPBAANADVIES TRAJECT

Doel van dit loopbaanadvies coachtraject is om (opnieuw) richting in de loopbaan te bepalen en te benoemen welke stappen je daartoe kunt zetten.

In de individuele coachgesprekken komen de volgende onderdelen aan bod:

  • Veranderen en bewegen
  • De biografie als ‘enthousiasmescan’
  • Ontdekken van de rode draad in opleiding, wensen, werk en levensloop
  • Opstellen van een doordacht en doorvoeld persoonsprofiel (aanbod en wensen ten aanzien van werk)
  • Vertalen van kernwoorden en persoonsprofiel naar mogelijke beroepsrichtingen
  • Oriëntatie op passende beroepen en criteria t.a.v. werk
  • Opstellen van een zoekprofiel en loopbaanplan

Tussen de gesprekken krijg je opdrachten en materiaal om zelf aan te werken.

Bij afronding van het traject heb je inzicht in je eigen aanbod en wensen in werk. Dit heb je vertaald naar een reëel zoekprofiel en loopbaanplan met concrete acties en eventuele aandachtspunten, wat je richting en energie geeft in je loopbaan. De gedegen aanpak maakt dat je de overtuiging de je voelt voor je eigen plan ook zo kunt communiceren.

Het traject bestaat vaak uit zes bijeenkomsten, met een tussenliggende periode van meestal twee weken. Dit laatste in onderling overleg, maar altijd binnen de periode van een half jaar.
Investering is vanaf €1.500,– (exclusief BTW).

Mocht het loopbaanplan daartoe aanleiding geven, dan kan dit loopbaanadviestraject aangevuld worden met Sollicitatie- en netwerkcoaching, zie PROGRAMMA’S .