Outplacement / VWNW

Wil of moet je op zoek naar ander werk? Dan is een outplacement traject (ook wel Van Werk Naar Werk traject genoemd) iets voor jou. Voor een professioneel partnerschap in die zoektocht naar jouw nieuwe baan.

OUTPLACEMENT / VAN WERK NAAR WERK (INDIVIDUEEL)

In dit traject gaan we in een intensieve samenwerking op zoek naar jouw nieuwe baan. Dat is het doel. We zoeken samen naar een functie waarin je jouw kwaliteiten en talenten kunt inzetten. Natuurlijk zorgen we ervoor dat dit past bij jouw persoonlijke waarden en wensen in leven en werk.
De nieuwe baan kan ook een weloverwogen tussenstap zijn in de richting van je uiteindelijke loopbaandoel en bijvoorbeeld gecombineerd worden met een studie. De uitkomst van het traject kan ook zijn dat je kiest voor zelfstandig ondernemerschap.

De outplacementtrajecten bij Peltzer Loopbaanadvies onderscheiden zich door grote betrokkenheid en intensieve en persoonlijke samenwerking. Zo boeken we goede en duurzame resultaten!

Een outplacement traject kan opgebouwd worden uit verschillende fasen:

 • Verwerking en omgaan met verandering

 • Zelfanalyse
  Onderzoek naar eigen aanbod en wensen t.a.v. werk
  (Zie ook Loopbaanadvies, onder PROGRAMMA’S voor gedetailleerdere inhoud )
  Resultaat: Persoonlijk Profiel
 • Arbeidsmarktoriëntatie
  Onderzoek / toetsen van de mogelijkheden vanuit persoonlijk profiel en maken van keuzes
  (Zie ook Loopbaanadvies, onder PROGRAMMA’S voor gedetailleerdere inhoud)
  Resultaat: Zoekprofiel, eventueel Loopbaanplan
 • Arbeidsmarktbewerking
  Netwerken en solliciteren
  (Zie Sollicitatie- en netwerk coaching, onder PROGRAMMA’S voor gedetailleerdere inhoud)
 • Baankeuze
 • Coaching bij de nieuwe start

Iedere fase heeft zijn eigen aanpak en methodieken. Per persoon zal de nadruk op de verschillende onderdelen en fasen anders zijn. In overleg kunnen onderdelen vervallen en kan zwaarder ingezet worden op andere onderdelen.
De begeleiding is individueel, persoonlijk en maatwerk. Ik kan steeds inspelen op jouw behoefte van dat moment, met het uiteindelijke doel voor ogen en binnen de kaders van de beschikbare begeleidingstijd.

De basis zijn de individuele bijeenkomsten (ongeveer tweewekelijks, in overleg). Voor de tussenliggende perioden krijg je opdrachten en materiaal mee. Ik ben ook tussen onze afspraken door bereikbaar voor vragen of overleg.
De begeleiding duurt tot jij die nieuwe passende baan bemachtigd hebt, met een maximum begeleidingsperiode van negen maanden. Binnen de periode van negen maanden kan, na het bemachtigen van de nieuwe baan, de resterende begeleidingstermijn ingezet worden voor coaching bij een nieuwe start, als je dat wilt.

Investering voor dit traject is € 3.995,- (exclusief BTW).

GROEPSOUTPLACEMENT

Bent u werkgever en verwacht u binnenkort afscheid te moeten nemen van een aantal werknemers?
Op een goede manier afscheid nemen van een groep medewerkers; hoe doe je dat? Medewerkers hebben lang niet altijd recente ervaring in het krijgen van een nieuwe baan. Met onafhankelijke professionele begeleiding helpt u hen in het proces van baanverlies en om zo snel mogelijk duidelijk te krijgen welk werk past en wat de concrete mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn. Een goed CV, LinkedIn profiel, brief, video solliciteren, netwerken, werkgevers benaderen: elke vraag mag en we doen samen wat nodig is -zodat zowel u als de medewerker tevreden zijn over het bewandelde traject.

Peltzer Loopbaanadvies heeft uitgebreide ervaring met groepsoutplacement. Neem vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken voor groepsoutplacement. Ik ga graag met u in gesprek en denk met u mee.
Er is veel mogelijk. Van korte groepstraining(en) sollicitatievaardigen, tot intensieve begeleiding tot de nieuwe baan gevonden is. Alles in groepen of juist een combinatie met individuele begeleiding. Op locatie of op kantoor bij Peltzer Loopbaanadvies.
Afhankelijk van uw wensen en budget, maak ik graag een vrijblijvend maatwerkvoorstel.