Sollicitatie Training

Succesvol solliciteren en netwerken, op een manier die bij jou past! NB: IN VERBAND MET COVID19, WORDT ONDERSTAANDE TRAINING OP DIT MOMENT NIET AANGEBODEN.

Driedaagse sollicitatietraining, inclusief individueel terugkom gesprek

Voor wie
Je weet wat voor nieuw werk je zoekt. Het is alleen een tijd geleden dat je gesolliciteerd hebt. Of je zou je graag zekerder voelen in het sollicitatieproces. Kortom: je kunt wel wat hulp en handvatten gebruiken in je weg naar die nieuwe baan, bij het solliciteren en netwerken!
Deze training is voor iedereen toegankelijk, middels open inschrijving.

Wat en hoe
Peltzer Loopbaanadvies onderscheidt zich met deze intensieve driedaagse sollicitatietraining door de investering die we bij aanvang van de training doen in de vraag “wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik”: jouw zoekprofiel.
Een zoekprofiel is een concrete omschrijving van de functies die je zoekt, de zaken die daarbij voor jou van belang zijn, de sector en het soort organisatie dat bij je past. Ook werk je uit waarom je juist dit zoekt en wat je daarvoor meebrengt.
Deze investering verdient zich terug: het geeft je de taal en overtuiging die je succesvoller maakt in het solliciteren en netwerken. Op een manier die bij jou past, want dat is de enige manier waarop je overtuigt.

In de training krijg je verder veel informatie en materiaal aangereikt èn we gaan in de training ook zo veel als mogelijk praktisch aan de slag, zodat je met concrete zaken naar huis gaat waar je verder mee kunt. Je maakt een profiel, Curriculum Vitae (CV), een brief of brieven, je analyseert passende vacatures en oefent een gesprek. Een inspirerende, maar tegelijkertijd pragmatische aanpak. We doen wat nodig is, maar geven je zeker ook het vertrouwen en de tools om het na de training zèlf te kunnen.

Programma
In drie dagen (verspreid over drie weken) wordt je in een plezierige sfeer met een kleine groep (6 tot 8 deelnemers) meegenomen op de volgende onderwerpen:

 • Veranderen en bewegen: wat betekent deze fase voor je en wat helpt je
 • Kwaliteiten en werkwaarden
 • Opstellen van een concreet zoekprofiel wat richting geeft: functies / voorkeursorganisaties / aandachtspunten. Motivatie en geschiktheid
 • Kort Profiel / Elevator Pitch
 • Curriculum Vitae
 • Vacature analyse
 • Motivatiebrief
 • STARR methodiek
 • Arbeidsmarkt
 • Netwerken / social media (LinkedIn)
 • Het goede gesprek (netwerk- en sollicitatiegesprek: theorie en oefenen)
 • Presentatie

Binnen een maand na het afronden van de training plannen we een individuele afspraak in, waarin je me nog vragen kunt stellen of ik je nog ergens feedback op kan geven.

Resultaat
Na de drie trainingsdagen en het individueel terugkomgesprek heb je alle tools en inzichten om effectief en met vertrouwen te solliciteren, op een manier die bij jou past. Alles (CV, profiel, pitch, brief, STARRS, aandachtspunten gesprekken) staat klaar voor jouw zoektocht naar die passende baan!
Je kijkt hopelijk terug op een training die je geïnspireerd heeft, waar je je veilig hebt gevoeld en waar je tussendoor ook af en toe flink gelachen hebt. Want ook dat vinden we belangrijk!

Wanneer en waar
Drie dinsdagen die samen een onlosmakelijk geheel vormen; op 22 september, 29 september en 6 oktober -van 09.30 tot 17.00 uur, in Breda.Natuurlijk is er op de locatie voldoende ruimte voor 1,5 meter afstand.
Voor een lekkere lunch, snacks en drinken wordt natuurlijk gezorgd. Graag eventuele dieetwensen even doorgeven bij aanmelding.

Investering
Drie trainingsdagen, verspreid over een periode van drie weken (één dag per week). Houdt daarnaast rekening met een tijdsinvestering voor de opdrachten die je meekrijgt.
De training vraagt verder een investering van €1.395,- (exclusief BTW), vooraf te voldoen.
N.B: Dit is het zakelijke tarief. Voor particulieren die de training zelf betalen, geldt een speciaal tarief. Neem in dat geval even contact met me op.

Aanmelden
Wil je je aanmelden? Leuk! Ik ga graag samen met je aan de slag. Je kunt contact met mij opnemen en mij een mailbericht met je contactgegevens sturen als je aan de training wilt deelnemen. Vermeldt dan ook even voor welke training en op welke trainingsdata. Ik zal dan telefonisch contact met je opnemen om je aanmelding samen verder te verzorgen.

In house?
Bent u werkgever en bent u mogelijk geïnteresseerd in deze training voor een aantal van uw medewerkers? Desgewenst kan deze training ook exclusief voor u verzorgd worden, op uw locatie. Neem gerust contact met mij op, voor een vrijblijvend maatwerkvoorstel.